www.kalandozoo.hu
Kirándulások Hírek Hírlevél Fotóalbum Kapcsolat Linkek
  

Lipcse, Halle, Nürnberg (5 nap/4 éjszaka)


Delfinek Németországban - 3 fantasztikus német állatkert 5 nap alatt!
Utunk során 360 évnyi történelem elevenedik meg Németország három igazán egyedi hangulatú, modern állatkertjében. Úttörő megoldások, szakmai sikerek garmadája és állati jó állatkertek: Lipcsében, Halleban és Nürnbergben.

Időpont, szabad helyek:
2017. július 26-30.,
szerda-vasárnap
több, mint 12
szabad hely
Jelentkezés >>>


Barangolja be Európa egyik legnagyobb állatkertjének hat tematikus bemutatóját és ha a végére elfáradt volna csónakázhat egyet a dzsungelben, mindezt a jövő állatkertjében, Lipcsében.

Parádés, magával ragadó modern építészeti megoldások, egyedi hangulat és igazi állatkerti ritkaságok Halléban, a maláj tigrisek fellegvárában.

Ha Nürnberg, akkor természetesen delfinek és persze szomszédaik a bájos, behemót manátuszok, valamint további 300 faj, több, mint 3000 egyede.

Program:


1. nap:
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával, késő délután érkezés Lipcsébe, szállás elfoglalása, majd a város felfedezése.
Tőzsde és Városháza épülete, Augustusplatz, Bach emlékmű...

2. nap:
Reggeli után a lipcsei állatkert megtekintése, csoportvezetés magyar nyelvű szakember vezetésével, majd szabadprogram.
1878-ban nyitotta meg kapuit az állatkert, amely a nagyragadozók szaporításában és bemutatásában vívott ki magának előkelő nemzetközi tekintélyt. A nyitás óta több mint 2000 oroszlán és 250 szibériai tigris született itt, valamint számos más ragadozó szaporításában is sikereket könyvelhettek el.

A jövő állatkertje
Egy hely, ahol az állatok biztosan otthon érzik magukat és a látogatók is csak nehezen akarnak hazamenni egy tartalmas nap végén vagy ahogyan a lipcseiek mondják: A jövő állatkertje. Bebarangolni is nehéz, hát még felsorolni azt a temérdek újdonságot és kuriózumot, amit a 6 nagy méretű, tematikus bemutató tartogat számunkra.
Egy biztos, minden az emberszabásúak Mekkájával, az ún. Pongolanddal kezdődött. Ez a komplexum az otthona a bonobóknak, gorilláknak, csimpánzoknak és orangutánoknak. A legújabb attrakció pedig a Gondwanaland, Európa legnagyobb fedett állatháza, mely nagyobb, mint 2 focipálya vagy éppen a budapesti Városliget. No és persze a további négy bemutató egység, víz alatt lubickoló elefántokkal, okapikkal és az évi 2 millió látogató legújabb kedvenceivel a koalákkal.
Ha pedig ezek után elfáradt volna a hatalmas területet járva, csónakázzon egyet a dzsungelben, hisz tudja, ez már a jövő állatkertje...

3. nap:
Reggeli után látogatás a Lipcse közelében fekvő Halle állatkertjében

Vár a hegy!
Az 1901-ben alapított Halle Zoo területe alig 9 hektár, még is Európa szerte híres állatállománnyal büszkélkedhet, ráadásul bemutatóhelyeik egytől egyig a legmodernebb elvárásoknak is megfelelő, korszerű és tágas élőhelyek. Köszönhetően mindez a parádés építészeti megoldásoknak, melyek a hegyi környezet előnyeit aknázzák ki rendkívül sikeresen.
Az állatkert szakmai hírnevét számos zoológiai ritkaság sikeres szaporítása alapozta meg, mind közül máig a legismertebb a maláj tigrisek tenyészprogramja, Továbbá itt vezetik a lajhárok európai törzskönyvét, de elefánt házuk és nagy volumenű krokodil/aligátor bemutatójuk is méltán vált ismertté. S ami még Önre vár: pufók fókák, mókás pingvinek és csimpánzok, végül, de nem utolsó sorban a hegyvidéki - és házi állatok bemutatója, kalandra fel, "Vár a hegy"!

Délután Nürnbergbe utazunk, ahol érkezés után felfedezzük a város nevezetességeit.

Nürnberg Németország mű­em­lé­kekben egyik leggazdagabb városa. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. A nagyméretű óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, a Szt. Szébaldusz-templomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épület­együttesét.
A városnézés után szabadprogram a városban.

4. nap:
A Nürnbergi Állatkert megtekintése.

Delfinek lagúnája
Nürnberg, az 1000 éves történelmi város, méltán büszke állatkertjére, ahol békésen megfér egymás mellett a múlt hagyománya és a futurisztikus jövő. Lépjen hát be a monumentális kapukon és járja be Európa egyik legnagyobb területű állatkertjének 67 hektáros birodalmát.
Az utóbbi években, a jelenleg 10 fős palackorrú delfin csapatukkal vált igen csak népszerűvé az intézmény és ezáltal mára bőven 1 millió feletti éves látogatottságra tettek szert. Érthető tehát, hogy a kétségkívül modern és állatközpontú Delfin-lagúna lakóira kíváncsiak elsősorban az oda látogatók, de van itt bőven látnivaló a delfineken és fókákon kívül is. Tudta például, hogy ebben az állatkertben vezetik a maláj tapírok tenyészprogramját, vagy, hogy rendszeresen szaporodnak itt a zsiráfok, jegesmedvék, gorillák vagy éppen a páncélos orrszarvúak?
S végül ne hagyjuk szó nélkül a páratlanul gazdag nagymacska- és patás gyűjteményt se, hiszen többek között ezek miatt is méltán sorolják Nürnberget Németország vezető állatkertjei közé.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás, útközben rövid sétát teszünk a Duna menti Regensburgban, a Szt. Péter-dóm, a középkori kőhíd és a középkori tornyos házak megtekintése.
Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Utazás: légkondicionált nyugati típusú autóbusszal
Szállás: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli

A kiránduláson való részvételhez érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.


Felszállási lehetőségek a buszra:
5:00 - Budapest XIV. ker., Felvonulási tér

Részvételi díjak >>>
Részvételi díj:
2 ágyas szobában:66 000 Ft./fő
1 ágyas szobában:90 000 Ft./fő
(A részvételi díj a következőket tartalmazza: utazás klimatizált autóbusszal, szállás 3 csillagos szállodában 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban, reggeli a szálláshelyeken. Az állatkerti belépők a helyszínen külön fizetendők.)

A honlapon feltüntetett részvételi díjak on-line jelentkezés és teljes on-line ügyintézés esetén érvényesek! Amennyiben a jelentkezés, vagy az utasok adatainak megadása személyesen vagy telefonon történik, 500 Ft/fő kezelési díjat számítunk fel.

A programváltoztatás illetve a programok sorrendjének változtatásának jogát fenntartjuk.
További kérdései lennének?

Telefonáljon! >>
vagy írjon e-mail-t:
Noah, Nürnbergből
Noah, Nürnbergből

Lipcse, Régi Városháza
Lipcse, Régi Városháza

Lipcsei Állatkert
Lipcsei Állatkert

Lipcsei Állatkert
Lipcsei Állatkert

Zoo Halle
Zoo Halle

Zoo Halle
Zoo Halle

Zoo Halle
Zoo Halle

Zoo Halle
Zoo Halle

Nürnberg
Nürnberg

Nürnberg, Vár
Nürnberg, Vár

Nürnberg ZOO
Nürnberg ZOO

Tapír, Nürnberg ZOO
Tapír, Nürnberg ZOO

További 12 kép
a
galériában! >>>


Ajánlatunk:
Kirándulások | Hírek | Hírlevél | Fotóalbum | Kapcsolat | Linkek