www.kalandozoo.hu
Kirándulások Hírek Hírlevél Fotóalbum Kapcsolat Linkek
  

Lipcse, Halle, Nürnberg (5 nap/4 éjszaka)


Delfinek Németországban - 3 fantasztikus német állatkert 5 nap alatt!
Utunk során 360 évnyi történelem elevenedik meg Németország három igazán egyedi hangulatú, modern állatkertjében. Úttörő megoldások, szakmai sikerek garmadája és állati jó állatkertek: Lipcsében, Halleban és Nürnbergben.

Nincs meghirdetve időpont!


Barangolja be Európa egyik legnagyobb állatkertjének hat tematikus bemutatóját és ha a végére elfáradt volna csónakázhat egyet a dzsungelben, mindezt a jövő állatkertjében, Lipcsében.

Parádés, magával ragadó modern építészeti megoldások, egyedi hangulat és igazi állatkerti ritkaságok Halléban, a maláj tigrisek fellegvárában.

Ha Nürnberg, akkor természetesen delfinek és persze szomszédaik a bájos, behemót manátuszok, valamint további 300 faj, több, mint 3000 egyede.

Program:


1. nap:
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával, késő délután érkezés Lipcsébe, szállás elfoglalása, majd a város felfedezése.
Tőzsde és Városháza épülete, Augustusplatz, Bach emlékmű...

2. nap:
Reggeli után a lipcsei állatkert megtekintése, csoportvezetés magyar nyelvű szakember vezetésével, majd szabadprogram.
1878-ban nyitotta meg kapuit az állatkert, amely a nagyragadozók szaporításában és bemutatásában vívott ki magának előkelő nemzetközi tekintélyt. A nyitás óta több mint 2000 oroszlán és 250 szibériai tigris született itt, valamint számos más ragadozó szaporításában is sikereket könyvelhettek el.

A jövő állatkertje
Egy hely, ahol az állatok biztosan otthon érzik magukat és a látogatók is csak nehezen akarnak hazamenni egy tartalmas nap végén vagy ahogyan a lipcseiek mondják: A jövő állatkertje. Bebarangolni is nehéz, hát még felsorolni azt a temérdek újdonságot és kuriózumot, amit a 6 nagy méretű, tematikus bemutató tartogat számunkra.
Egy biztos, minden az emberszabásúak Mekkájával, az ún. Pongolanddal kezdődött. Ez a komplexum az otthona a bonobóknak, gorilláknak, csimpánzoknak és orangutánoknak. A legújabb attrakció pedig a Gondwanaland, Európa legnagyobb fedett állatháza, mely nagyobb, mint 2 focipálya vagy éppen a budapesti Városliget. No és persze a további négy bemutató egység, víz alatt lubickoló elefántokkal, okapikkal és az évi 2 millió látogató legújabb kedvenceivel a koalákkal.
Ha pedig ezek után elfáradt volna a hatalmas területet járva, csónakázzon egyet a dzsungelben, hisz tudja, ez már a jövő állatkertje...

3. nap:
Reggeli után látogatás a Lipcse közelében fekvő Halle állatkertjében

Vár a hegy!
Az 1901-ben alapított Halle Zoo területe alig 9 hektár, még is Európa szerte híres állatállománnyal büszkélkedhet, ráadásul bemutatóhelyeik egytől egyig a legmodernebb elvárásoknak is megfelelő, korszerű és tágas élőhelyek. Köszönhetően mindez a parádés építészeti megoldásoknak, melyek a hegyi környezet előnyeit aknázzák ki rendkívül sikeresen.
Az állatkert szakmai hírnevét számos zoológiai ritkaság sikeres szaporítása alapozta meg, mind közül máig a legismertebb a maláj tigrisek tenyészprogramja, Továbbá itt vezetik a lajhárok európai törzskönyvét, de elefánt házuk és nagy volumenű krokodil/aligátor bemutatójuk is méltán vált ismertté. S ami még Önre vár: pufók fókák, mókás pingvinek és csimpánzok, végül, de nem utolsó sorban a hegyvidéki - és házi állatok bemutatója, kalandra fel, "Vár a hegy"!

Délután Nürnbergbe utazunk, ahol érkezés után felfedezzük a város nevezetességeit.

Nürnberg Németország mű­em­lé­kekben egyik leggazdagabb városa. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. A nagyméretű óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, a Szt. Szébaldusz-templomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épület­együttesét.
A városnézés után szabadprogram a városban.

4. nap:
A Nürnbergi Állatkert megtekintése.

Delfinek lagúnája
Nürnberg, az 1000 éves történelmi város, méltán büszke állatkertjére, ahol békésen megfér egymás mellett a múlt hagyománya és a futurisztikus jövő. Lépjen hát be a monumentális kapukon és járja be Európa egyik legnagyobb területű állatkertjének 67 hektáros birodalmát.
Az utóbbi években, a jelenleg 10 fős palackorrú delfin csapatukkal vált igen csak népszerűvé az intézmény és ezáltal mára bőven 1 millió feletti éves látogatottságra tettek szert. Érthető tehát, hogy a kétségkívül modern és állatközpontú Delfin-lagúna lakóira kíváncsiak elsősorban az oda látogatók, de van itt bőven látnivaló a delfineken és fókákon kívül is. Tudta például, hogy ebben az állatkertben vezetik a maláj tapírok tenyészprogramját, vagy, hogy rendszeresen szaporodnak itt a zsiráfok, jegesmedvék, gorillák vagy éppen a páncélos orrszarvúak?
S végül ne hagyjuk szó nélkül a páratlanul gazdag nagymacska- és patás gyűjteményt se, hiszen többek között ezek miatt is méltán sorolják Nürnberget Németország vezető állatkertjei közé.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás, útközben rövid sétát teszünk a Duna menti Regensburgban, a Szt. Péter-dóm, a középkori kőhíd és a középkori tornyos házak megtekintése.
Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Utazás: légkondicionált nyugati típusú autóbusszal
Szállás: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli

A kiránduláson való részvételhez érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.


Felszállási lehetőségek a buszra:
5:00 - Budapest XIV. ker., Felvonulási tér

Részvételi díjak >>>

Kapcsolódó hír:
-Kicsik, nagyok, hatalmasok

Mégtöbb hír az állatkertek világából >>>
Részvételi díj:
2 ágyas szobában:66 000 Ft./fő
1 ágyas szobában:90 000 Ft./fő
(A részvételi díj a következőket tartalmazza: utazás klimatizált autóbusszal, szállás 3 csillagos szállodában 2 ágyas saját fürdőszobás szobákban, reggeli a szálláshelyeken. Az állatkerti belépők a helyszínen külön fizetendők (Lipcse: 17 EUR, Halle: 7,50 EUR, Nürnberg: 11,50 EUR).)

A honlapon feltüntetett részvételi díjak on-line jelentkezés és teljes on-line ügyintézés esetén érvényesek! Amennyiben a jelentkezés, vagy az utasok adatainak megadása személyesen vagy telefonon történik, 500 Ft/fő kezelési díjat számítunk fel.

A programváltoztatás illetve a programok sorrendjének változtatásának jogát fenntartjuk.

Erre a kirándulásra jelenleg nincs szabad hely!
Csak várólistára tudjuk jelentkezését elfogadni!
További kérdései lennének?

Telefonáljon! >>
vagy írjon e-mail-t:
Noah, Nürnbergből
Noah, Nürnbergből

Lipcse, Régi Városháza
Lipcse, Régi Városháza

Lipcsei Állatkert
Lipcsei Állatkert

Lipcsei Állatkert
Lipcsei Állatkert

Zoo Halle
Zoo Halle

Zoo Halle
Zoo Halle

Ayo és Tamika a hallei állatkert újszülött sztárjai
Ayo és Tamika a hallei állatkert újszülött sztárjai

Zoo Halle
Zoo Halle

Zoo Halle
Zoo Halle

Nürnberg
Nürnberg

Nürnberg, Vár
Nürnberg, Vár

Páncélos orrszarvú bébi a nürnbergi állatkertben
Páncélos orrszarvú bébi a nürnbergi állatkertben

Nürnberg ZOO
Nürnberg ZOO

Tapír, Nürnberg ZOO
Tapír, Nürnberg ZOO

További 12 kép
a
galériában! >>>


Ajánlatunk:
Kirándulások | Hírek | Hírlevél | Fotóalbum | Kapcsolat | Linkek